Salát s hovězím masem a houbami shitake

45 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
15 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso dáme na gril rozpálený na střední teplotu a opékáme cca 2-4 minuty po každé straně. Po vyjmutí necháme cca 15 minut vychladnout. Poté špalek masa nakrájíme na co nejtenčí plátky a vložíme do mísy.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, přidáme na plátky nakrájené chilli papričky bez semínek a pokrájené klobouky hub. Za občasného míchání restujeme cca 5 minut, odstavíme, vložíme maso a v osmažené směsi plátky důkladně obalíme.
  • 3
    Na dresink nakrájíme nadrobno jarní cibulku, v misce ji smícháme s nasekaným česnekem, šťávou vymačkanou z limetky, rybí omáčkou, cukrem a pokrájenou koriandrovou natí. Zálivkou přelijeme masovou směs a zlehka promícháme.
  • 4
    Lisy salátu natrháme na menší proužky, naaranžujeme je po obvodu servírovací mísy, doplníme rozpůlenými cherry rajčátky a plátky okurky. Doprostřed dáme masovou směs, posypeme praženými sezamovými semínky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.