Salát s hovězím masem a houbami shitake
45 min.
Ingredience
- 675gramůHovězí maso zadní
- 2kusyChilli paprička
- 225gramůShiitake houby
- 2lžíceOlej olivový
- Dresink
- 3kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 1kusLimetka
- 1lžičkaCukr třtinový
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceOmáčka rybí
- Příloha
- 1kusSalát římský
- 175gramůRajčata Cherry
- 1kusOkurka salátová
- 3lžíceSezam - semena
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
15 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso dáme na gril rozpálený na střední teplotu a opékáme cca 2-4 minuty po každé straně. Po vyjmutí necháme cca 15 minut vychladnout. Poté špalek masa nakrájíme na co nejtenčí plátky a vložíme do mísy.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přidáme na plátky nakrájené chilli papričky bez semínek a pokrájené klobouky hub. Za občasného míchání restujeme cca 5 minut, odstavíme, vložíme maso a v osmažené směsi plátky důkladně obalíme.
- 3Na dresink nakrájíme nadrobno jarní cibulku, v misce ji smícháme s nasekaným česnekem, šťávou vymačkanou z limetky, rybí omáčkou, cukrem a pokrájenou koriandrovou natí. Zálivkou přelijeme masovou směs a zlehka promícháme.
- 4Lisy salátu natrháme na menší proužky, naaranžujeme je po obvodu servírovací mísy, doplníme rozpůlenými cherry rajčátky a plátky okurky. Doprostřed dáme masovou směs, posypeme praženými sezamovými semínky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.