Salát s hovězím steakem
20 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 100gramůŘedkvička
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceProvensálské koření
- 2lžíceOlej z vlašských ořechů
- 1lžíceOcet ze šampaňského - Balsamic
- 100gramůSalát římský
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
12 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme sůl, vodu, nakrájenou cibuli a rozkrojené ředkvičky. Maso pomažeme olivovým olejem, vetřeme do něho pepř a provensálské koření. Poté vložíme na rozpálenou pánev a pečeme 3 - 5 minut podle toho, jak propečený steak máme rádi.
- 2V misce si smícháme ořechový olej s octem a přidáme šťávu z masa, kterou nám pustilo na pánev. Poté zcedíme cibulku s ředkvičkami, které nasály slanou vodu, následně pořádně promícháme. Na talíře pokládáme listy salátu, kousky masa a zaléváme zálivkou z mísy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.