Salát s humrem
26 min.
Ingredience
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1182 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
83 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Důkladně omyjeme citron a nastrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. Žloutek s hořčící a lžičkou citronové šťávy ušleháme v misce. Po kapkách za stálého šlehání přidáváme olivový olej, dokud nevznikne hustá majonéza.
- 2Do majonézy vmícháme polovinu citronové kůry, 1 lžíci citronové šťávy a podle chuti osolíme, opepříme a případně ještě přidáme citronovou šťávu. Přidáme nadrobno nakrájený kopr, přikryjeme potravinářskou folií a koprovou majonézu vložíme do lednice.
- 3Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní ocasní části humrů a vaříme 6 minut, dokud krunýř nezčervená. Maso humra nesmí být průhledné. Poté z vody vyjmeme a necháme vychladnout. Studené maso vyloupeme a nakrájíme na kousky.
- 4Talíře nazdobíme listy čekanky radicchio, navrch upravíme maso z humrů a na okraj dáme lžíci koprové majonézy. Ozdobíme měsíčky citronu a snítkami kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.