Salát s jemnou sardelovou omáčkou
15 min.
Ingredience
- 4kusySalát římský
- 4kusySardelové řezy
- 250gramůTvaroh měkký
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 50gramůSýr Parmezán
- 2krajíceChléb toastový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Saláty omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme, natrháme a rozdělíme na servírovací talíře.
- 2Do vysoké nádoby dáme sardelové filety, tvaroh, citronovu šťávu, olivový olej a sójovou omáčku a vše rozmixujeme a rozšleháme najemno. Poté ještě vmícháme nastrouhaný parmezán, dochutíme pepřem a solí. Omáčku nalijeme na salát a necháme v chladu uležet.
- 3Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky a ty krátce dozlatova osmažíme na pánvi s 1 lžící rozehřátého oleje. Krutony nasypeme na salát s omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.