Salát s lososem a okurkou

0 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lososa nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na tácu a zalijeme čerstvou pomerančovou šťávou, zakryjeme fólií a necháme 15 minut marinovat. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na slabá kolečka, dáme do mísy a osolíme špetkou soli. Přidáme oloupanou okurku nakrájenou na kostičky, posekaný čerstvý kopr a promícháme. Druhou okurku neoloupanou na struhadle nakrájíme na tenké dlouhé plátky a těmito plátky vyložíme mělkou mísu, jemně osolíme. Na plátky navršíme okurkovo-cibulovou směs a dáme do ledničky vychladit.
  • 2
    Plátky lososa vyjmeme z marinády a nařežeme na asi 3cm pruhy, které pevně smotáme a na jedné straně konce vyhrneme ven, čímž nám vzniknou květy. Ty poklademe na okurkový salát a znovu dáme chladit.
  • 3
    Mezitím si připravíme dresink - šťávu, ve které se marinoval losos, smícháme s cukrem, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a nakonec pomalu přimícháme olivový olej. Dresinkem polijeme lososové květy, můžeme přizdobit kousky ledového salátu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.