Salát s lososem a okurkou
0 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyOkurka salátová
- 200gramůLosos - filety
- 2kusyPomeranče
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř bílý
- 4gramyCukr krupice
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5gramůSalát ledový
- 1stroužekČesnek
- 50gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Lososa nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na tácu a zalijeme čerstvou pomerančovou šťávou, zakryjeme fólií a necháme 15 minut marinovat. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na slabá kolečka, dáme do mísy a osolíme špetkou soli. Přidáme oloupanou okurku nakrájenou na kostičky, posekaný čerstvý kopr a promícháme. Druhou okurku neoloupanou na struhadle nakrájíme na tenké dlouhé plátky a těmito plátky vyložíme mělkou mísu, jemně osolíme. Na plátky navršíme okurkovo-cibulovou směs a dáme do ledničky vychladit.
- 2Plátky lososa vyjmeme z marinády a nařežeme na asi 3cm pruhy, které pevně smotáme a na jedné straně konce vyhrneme ven, čímž nám vzniknou květy. Ty poklademe na okurkový salát a znovu dáme chladit.
- 3Mezitím si připravíme dresink - šťávu, ve které se marinoval losos, smícháme s cukrem, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a nakonec pomalu přimícháme olivový olej. Dresinkem polijeme lososové květy, můžeme přizdobit kousky ledového salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.