Salát s lososem a špenátem
25 min.
Ingredience
- 1kusSalát hlávkový
- 2hrstiŠpenát listový čerstvý
- 400gramůLosos - filety
- 2kusyŠalotka
- 8kusůVejce slepičí
- 1lžičkaKřen
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej olivový
- 3lžíceOcet vinný
- 2hrstiKopr čerstvý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenát a listy salátu opláchneme ve studené vodě a necháme okapat.
- 2V hrnci přivedeme do varu vodu a dáme do něj pařákovou vložku s několika listy salátu, na které položíme plátky lososa. Přikryté vaříme v páře 3 až 5 minut. Vejce uvaříme natvrdo.
- 3Zbylé salátové listy a špenát dáme na talíře nebo do mělké mísy.
- 4Uvařeného lososa nakrájíme na kousky, šalotky oloupeme a jemně nasekáme, oloupaná vejce rozpůlíme na délku. Vše pak dáme na salátové listy a špenát.
- 5Zálivku připravíme tak, že rozmícháme vinný ocet a olivový olej, dochutíme křenem, osolíme a opepříme.
- 6Připravený salát s lososem přelijeme zálivkou a posypeme jemně nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.