Salát s lososem a špenátem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát a listy salátu opláchneme ve studené vodě a necháme okapat.
  • 2
    V hrnci přivedeme do varu vodu a dáme do něj pařákovou vložku s několika listy salátu, na které položíme plátky lososa. Přikryté vaříme v páře 3 až 5 minut. Vejce uvaříme natvrdo.
  • 3
    Zbylé salátové listy a špenát dáme na talíře nebo do mělké mísy.
  • 4
    Uvařeného lososa nakrájíme na kousky, šalotky oloupeme a jemně nasekáme, oloupaná vejce rozpůlíme na délku. Vše pak dáme na salátové listy a špenát.
  • 5
    Zálivku připravíme tak, že rozmícháme vinný ocet a olivový olej, dochutíme křenem, osolíme a opepříme.
  • 6
    Připravený salát s lososem přelijeme zálivkou a posypeme jemně nasekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.