Salát s omeletou
35 min.
Ingredience
- 150gramůŠunka uzená
- 150gramůHouby nakládané
- 210gramůSmetana jihočeská zakysaná15%
- 150gramůZelí hlávkové bílé
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 50gramůKapie
- 1kusCitrony
- 2špetkyPepř černý mletý
- 70gramůMáslo čerstvé
- 8kusůVejce slepičí
- 2lžíceMouka polohrubá
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
65 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Příprava omelety: Vejce rozklepneme do misky, přidáme mouku, špetku soli, pepř a dobře promícháme. V pánvi rozpálíme olej, nalijeme dvě naběračky těsta, opečeme s jedné strany a po otočení opečeme druhou stranu. V pečení omelet pokračujeme až do spotřebování těsta. Omelety necháme vychladnout.
- 2Do misky dáme drobně nasekané, na másle osmažené houby, kapii, na širším struhadle nastrouhaný sýr, tence nakrájenou šunku, nasekané zelí. Dochutíme solí, vlijeme smetanu a zamícháme. Vychladlou omeletu nakrájíme na tenké proužky, přidáme ji do misky, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.
- 3Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.