Salát s pečenou šunkou
20 min.
Ingredience
- 100gramůŠunka schwarzwaldská
- 2kusyOkurka salátová
- 200gramůRajčata Cherry
- 2kusyPaprika červená
- 0,25lžičkaSůl mořská
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 50gramůSýr Parmezán
- 1hrstRukola
- 1hrstOlivy zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe plátky schwarzwaldské šunky, přikryjeme pečicím papírem, zatížíme plechem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme 10 minut.
- 2Rukolu, okurky, rajčata a papriky omyjeme a necháme okapat. Oloupané okurky podélně rozpůlíme, vydlabeme semínka a okurky nakrájíme na silnější plátky. Rajčátka nakrájíme na měsíčky, papriky bez semínek nakrájíme na kostičky, olivy rozpůlíme. Všechnu připravenou zeleninu dáme do mísy, osolíme, opepříme, vmícháme opranou a okapanou rukolu. Salát zakapeme olejem a dobře promícháme.
- 3Vychladlou šunku rozlámeme, položíme na salát a ozdobíme hoblinami sýra.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.