Salát s pečenými paprikami
25 min.
Ingredience
- 2lžícePetržel kudrnka
- 3kusyPaprika červená
- 3kusyPaprika žlutá
- 2kusyCibulka jarní
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1,5lžičkyCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do sklenice se šroubovacím uzávěrem nalijeme olej, citronovou šťávu, nadrobno nakrájenou petrželku, podle chuti osolíme a opepříme. Sklenici uzavřeme, důkladně protřepeme a odložíme.
- 2Z paprik odstraníme konce se stopkou a nakrájíme je na čtvrtky nebo třetiny, zbavíme je semen. Čím plošší porce paprik budou, tím se nám budou lépe opékat.
- 3Z jarních cibulek odřízneme zelenou část, zbytek nakrájíme na kolečka.
- 4Připravené papriky rozložíme na rošt a pečeme pod rozehřátým grilem asi 10 minut. Slupka by měla mírně zhnědnout a dužnina příjemně změknout. Jakmile je některý kousek hotový, přendáme jej do mísy, kterou zakryjeme potravinářskou fólií. Hotové papriky takto necháme asi 20 minut stát, aby se slupky oddělily od dužniny. Slupky pak oloupeme a dužninu nakrájíme na tenké proužky.
- 5Nakrájené papriky upravíme na mísu, zálivku ve sklenici ještě jednou protřepeme a papriky jí přelijeme. Povrch posypeme jarními cibulkami.
- 6Podáváme ihned nebo salát přikryjeme a vychladíme. Vhodnou přílohou je křupavé bílé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.