Salát s pistáciemi a mátou

20 min.
Libanon

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme pistácie. Asi dvě třetiny najemno umeleme a na suché pánvi opražíme. Zbytek nasekáme nahrubo. Citron důkladně omyjeme, osušíme, asi polovinu kůry nastrouháme. Šťávu vymačkáme. Omyté cibulky osušíme a nasekáme nadrobno.
  • 2
    Na dresink promícháme pražené pistácie, citronovou kůru a cibulky společně se 3 lžícemi citronové šťávy, římským kmínem, ochutíme solí a pepřem. Nakonec postupně vmícháme olej.
  • 3
    Mátu opláchneme, lístečky natrháme na kousky. Salát očistíme, omyjeme, necháme oschnout a natrháme. Okurku nakrájíme na kostičky. V salátové míse smícháme salát s mátou a okurkou, promícháme s dresinkem, posypeme nasekanými pistáciemi a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.