Salát s pistáciemi a mátou
20 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 2kusyCibulka jarní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín římský
- 10kusůMáta
- 250gramůSalát římský
- 1kusOkurka salátová
- 50gramůPistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme pistácie. Asi dvě třetiny najemno umeleme a na suché pánvi opražíme. Zbytek nasekáme nahrubo. Citron důkladně omyjeme, osušíme, asi polovinu kůry nastrouháme. Šťávu vymačkáme. Omyté cibulky osušíme a nasekáme nadrobno.
- 2Na dresink promícháme pražené pistácie, citronovou kůru a cibulky společně se 3 lžícemi citronové šťávy, římským kmínem, ochutíme solí a pepřem. Nakonec postupně vmícháme olej.
- 3Mátu opláchneme, lístečky natrháme na kousky. Salát očistíme, omyjeme, necháme oschnout a natrháme. Okurku nakrájíme na kostičky. V salátové míse smícháme salát s mátou a okurkou, promícháme s dresinkem, posypeme nasekanými pistáciemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.