Salát s řeřichou a červenou řepou
5 min.
Ingredience
- 1špetkaŘeřicha
- 85gramůČervená řepa
- 1lžíceOlivy bez pecky
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaŠťáva citrónová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaLněné semínko
- 2kusyPomeranče
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Řeřichu, řepu nakrájenou na kousky a vypeckované olivy promícháme s trochou oleje s citronovou šťávou. Přidáme sůl a pepř.
- 2Salát na pomerančový způsob je ten, že řepu a olivy zaměníme dvěma oloupanými a rozpůlenými a na plátky nakrájenými pomeranči.
- 3Salát na jablečný způsob je ten, že řepu a olivy zaměníme dvěma na plátky nakrájenými jablky. Do zálivky k salátu dáme orestovaná kmínová semínka a trochu papriky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.