Salát s vepřovými plátky
60 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyVepřová kýta
- 300gramůCibulka jarní
- 200gramůPaprika červená
- 10mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusSalát ledový
- 4gramySůl
- Na marinádu
- 20gramůCukr třtinový
- 30gramůZázvor celý
- 20gramůČínské koření
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 4gramySůl
- 20mililitrůVíno rýžové čínské
- 20mililitrůOlej sezamový
- 20mililitrůOmáčka ústřicová
- Na zálivku
- 20gramůBazalka
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 40mililitrůOcet rýžový
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 20mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
46 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme třtinový cukr, nastrouhaný zázvor, čínské koření, sojovou omáčku, sůl, rýžové víno, ústřicovou omáčku a sezamový olej.
- 2Libové vepřové maso z kýty vložíme do marinády, zakryjeme a dáme do lednice na 10 hodin marinovat, v průběhu několikrát otočíme. Po odležení maso vyjmeme, přendáme do pekáče a pečeme nezakryté 35 minut ve středně vyhřáté troubě. V průběhu pečení často potíráme marinádou. Upečené maso zakryjeme alobalem a necháme odpočinout.
- 3Mezitím na pánvi rozpálíme arašídový olej a osmahneme jarní cibulku a papriku nakrájené na proužky, osolíme. Připravíme zálivku - posekanou bazalku, koriandr, rýžový ocet, sojovou omáčku a sezamový olej důkladně protřepeme v uzavíratelné nádobě.
- 4Ledový salát natrháme a rozdělíme na jednotlivé talíře, poklademe slabými plátky upečeného masa, na ně navršíme opečenou zeleninu a polijeme připravenou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.