Salát se sladkými bramborami a fazolemi

26 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
16 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bramboru oloupeme a nakrájíme na kousky. V kastrolu přivedeme k varu vodu, přidáme bramboru a vaříme doměkka asi 10 minut. Vodu slijeme a bramboru dáme do mísy.
  • 2
    V jiném kastrolu vaříme ve vodě asi minutu menší mrkvičky. Přeneseme je do mísy. Z rajčat odřízneme část se stopkou a vydlabeme semena. Dužinu nakrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme celer a fazole a důkladně promícháme.
  • 3
    V menší misce připravíme zálivku tak, že smícháme citronovou šťávu, bílý jogurt, med, vinný ocet, olej, osolíme a opepříme.
  • 4
    Na velkou mísu upravíme salátové listy. Naneseme na ně směs s fazolemi, posypeme hrozinkami a jarní cibulkou, přelijeme zálivkou a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.