Salát se sladkými bramborami a fazolemi
26 min.
Ingredience
- Zálivka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůOlej kukuřičný
- 2lžičkyOcet vinný
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 125mililitrůJogurt nízkotučný
- 2lžíceMed včelí
- 4kusyRajčata
- 1kusCeler řapíkatý
- 230gramůFazole červené
- 1lžíceHrozinky
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusBrambory rané
- 4kusyMrkev kořen
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kusSalát ledový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
16 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Bramboru oloupeme a nakrájíme na kousky. V kastrolu přivedeme k varu vodu, přidáme bramboru a vaříme doměkka asi 10 minut. Vodu slijeme a bramboru dáme do mísy.
- 2V jiném kastrolu vaříme ve vodě asi minutu menší mrkvičky. Přeneseme je do mísy. Z rajčat odřízneme část se stopkou a vydlabeme semena. Dužinu nakrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme celer a fazole a důkladně promícháme.
- 3V menší misce připravíme zálivku tak, že smícháme citronovou šťávu, bílý jogurt, med, vinný ocet, olej, osolíme a opepříme.
- 4Na velkou mísu upravíme salátové listy. Naneseme na ně směs s fazolemi, posypeme hrozinkami a jarní cibulkou, přelijeme zálivkou a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.