Salát se sýrem a grilovanou cuketou
25 min.
Ingredience
- 500gramůCuketa
- 2lžíceOlej rostlinný
- 240gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 250gramůRukola
- 30gramůOřechy vlašské
- Dresink
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 80mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaTabasco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
43 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hermelíny podélně rozkrojíme a spolu s oloupanou, nakrájenou cuketou rozložíme na rošt grilu a grilujeme asi 5 minut. Cuketu během grilování potíráme olejem.
- 2V míse smícháme vinný ocet s hořčicí a postupně přiléváme olej. Nakonec přidáme tabasco a dresink dochutíme solí a pepřem.
- 3Omytou a osušenou rukolu přelijeme připraveným dresinkem a rozdělíme na talíře. Podáváme s grilovaným sýrem a cuketou. Salát doplníme nasucho opraženými vlašskými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.