Salát se zeleným chřestem

16 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stonky chřestu oloupeme a omyjeme. V hrnci uvaříme vodu, přidáme do ní cukr, sůl a minutu ještě vaříme. Poté ve vodě spaříme chřest a ihned zase zchladíme v ledové lázni.
  • 2
    V misce smícháme pomerančovou šťávu, med, ocet, olej a hořčici. Všechny suroviny zamícháme a dáme do chladničky.
  • 3
    Jahody a salát opláchneme od nečistot. Okurku nakrájíme na plátky. Chřest nakrájíme na kolečka, přidáme k jahodám a zalijeme připravenou polevou z misky.
  • 4
    Na talíř postupně dáváme salát, plátky okurek. Na ně přidáme jahody s kolečky chřestu a omáčkou. Nakonec vše ještě obložíme rukolou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.