Salát se zeleným chřestem
16 min.
Ingredience
- 750gramůChřest zelený
- 200gramůJahody zahradní
- 200gramůSalát hlávkový
- 100gramůRukola
- 1kusOkurka salátová
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 30mililitrůMed včelí
- 30mililitrůOcet ze šampaňského - Balsamic
- 1lžíceHořčice
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Stonky chřestu oloupeme a omyjeme. V hrnci uvaříme vodu, přidáme do ní cukr, sůl a minutu ještě vaříme. Poté ve vodě spaříme chřest a ihned zase zchladíme v ledové lázni.
- 2V misce smícháme pomerančovou šťávu, med, ocet, olej a hořčici. Všechny suroviny zamícháme a dáme do chladničky.
- 3Jahody a salát opláchneme od nečistot. Okurku nakrájíme na plátky. Chřest nakrájíme na kolečka, přidáme k jahodám a zalijeme připravenou polevou z misky.
- 4Na talíř postupně dáváme salát, plátky okurek. Na ně přidáme jahody s kolečky chřestu a omáčkou. Nakonec vše ještě obložíme rukolou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.