Salát Tabbouleh

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
18 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu propláchneme studenou vodou. Bulgur do studené vody na 10 minut namočíme, pak ho scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Okurku a rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno. Rozinky spaříme horkou vodou, necháme krátce nabobtnat, pak je slijeme a okapané nasekáme na jemno.
  • 3
    Petrželku a mátu opláchneme pod studenou vodou a také na jemno nasekáme.
  • 4
    V misce smícháme olivový olej s citronovou šťávou a dochutíme ho kmínem, pepřeme a solí.
  • 5
    Všechny připravené suroviny dáme do velké mísy, přidáme olejovou zálivku a důkladně promícháme. Salát necháme alespoň hodinu uležet a před podáváním ještě jednou dochutíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.