Salát Tabbouleh
20 min.
Ingredience
- 300gramůBulgur
- 250gramůCizrna konzervovaná
- 1kusOkurka salátová
- 4kusyRajčata
- 2kusyŠalotka
- 100gramůRozinky tmavé
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstMáta
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
18 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu propláchneme studenou vodou. Bulgur do studené vody na 10 minut namočíme, pak ho scedíme a necháme okapat.
- 2Okurku a rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno. Rozinky spaříme horkou vodou, necháme krátce nabobtnat, pak je slijeme a okapané nasekáme na jemno.
- 3Petrželku a mátu opláchneme pod studenou vodou a také na jemno nasekáme.
- 4V misce smícháme olivový olej s citronovou šťávou a dochutíme ho kmínem, pepřeme a solí.
- 5Všechny připravené suroviny dáme do velké mísy, přidáme olejovou zálivku a důkladně promícháme. Salát necháme alespoň hodinu uležet a před podáváním ještě jednou dochutíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.