Salát Tosca
24 min.
Ingredience
- Zálivka
- 120mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40mililitrůOcet vinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15gramůSardelová pasta
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200gramůKuřecí prsa
- 100gramůLanýž
- 100gramůCeler řapíkatý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
49 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
920 mg
Cukr
630 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké nudličky, lanýže očistíme a pokrájíme na plátky.
- 2Na pánvi s rozehřátým máslem orestujeme prsíčka a plátky lanýžů asi 4 minuty a necháme vychladnout.
- 3Řapíky celeru posekáme nadrobno, žloutky z vařených vajec rozmělníme a bylinky pokrájíme.
- 4Do salátové mísy vložíme mnaso, lanýže, celer, posypeme bylinkami, žloutky, zalijeme olejovou zálivkou, do které jsme zamíchali sardelovou pastu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.