Salát z avokáda s parmezánem
20 min.
Ingredience
- Na salát
- 2kusyAvokádo
- 100gramůSýr Parmezán
- 20gramůPetržel - nať
- 1kusSalát hlávkový
- Na zálivku
- 2lžíceOcet bílý vinný
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
26 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
8 g
Cukr
860 mg
Postup přípravy
- 1Avokáda omyjeme, rozřízneme na polovinu a vyndáme z nich pecku. Oloupeme slupku. Pak všechny poloviny avokáda pokrájíme podélně na tenké plátky. Salát omyjeme, rozdělíme na listy a necháme okapat. Listy salátu naskládáme do talířů.
- 2V misce si ze 2 lžic vinného octa, oleje a špetky soli prošleháme zálivku, kterou nakapeme na salátové listy. Pak na ně naskládáme plátky avokáda a posypeme je nasekanou petrželovou natí a nastrouhaným parmezánem. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.