Salát z avokáda s parmezánem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
26 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
8 g
Cukr
860 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Avokáda omyjeme, rozřízneme na polovinu a vyndáme z nich pecku. Oloupeme slupku. Pak všechny poloviny avokáda pokrájíme podélně na tenké plátky. Salát omyjeme, rozdělíme na listy a necháme okapat. Listy salátu naskládáme do talířů.
  • 2
    V misce si ze 2 lžic vinného octa, oleje a špetky soli prošleháme zálivku, kterou nakapeme na salátové listy. Pak na ně naskládáme plátky avokáda a posypeme je nasekanou petrželovou natí a nastrouhaným parmezánem. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.