Salát z bambusových výhonků

40 min.
Čína

Ingredience

    • 400gramůBambusové výhonky konzervované
    • 30gramůLepkavá rýže
    • 2lžíceŠalotka
    • 1lžíceČesnek
    • 3lžíceCibulka jarní
    • 2lžíceOmáčka rybí
    • 2lžíceLimetková šťáva
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 5kusůMáta
    • 1lžíceSezam - semena
    • 0,5lžičkaChilli paprička sušená
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
69 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bambusové výhonky scedíme, osušíme a nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V pánvičce osmahneme rýži do zlatohněda a rozdrtíme v hmoždíři na jemný prášek.
  • 3
    Nasypeme do mísy, přidáme nakrájenou šalotku, pokrájený česnek, nahrubo nasekanou jarní cibulku, rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr, chilli papričky a polovinu mátových lístků.
  • 4
    Vše důkladně promícháme a vzniklou směsí přelijeme bambusové výhonky.
  • 5
    Posypeme sezamovými semínky, dozdobíme zbylými lístky máty a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.