Salát z bílého zelí s jablky a ořechy
15 min.
Ingredience
- 400gramůZelí hlávkové bílé
- 4kusyJablka
- 50gramůOřechy vlašské
- 1lžičkaCukr krupice
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaSůl
- 200gramůMajonéza
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
53 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, vykrojíme košťál a zelí nastrouháme na hrubém struhadle. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nahrubo nastrouháme, petrželovou nať nasekáme najemno, vlašské ořechy nasekáme nahrubo, sýr nakrájíme na
- 2nudličky. Na zálivku smícháme majonézu s cukrem, skořicí, citronovou šťávou a solí.
- 3V míse promícháme zelí s jablky, přelijeme zálivkou a dobře promícháme. Salát posypeme ořechy, sýrem a petrželovou natí.
- 4Před podáváním necháme salát vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.