Salát z brokolice s rýžovými nudlemi, mandlemi a zázvorem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
18 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 15 minut namočíme do horké vody sušené houby shiitake, pak je slijeme a nakrájíme na plátky. Mezitím nasekáme čerstvý koriandr, nastrouháme čerstvý zázvor a nadrobno nasekáme chilli papričku, oloupaný česnek a jarní cibulku. Brokolici rozebereme na růžičky, které zbavíme stonků a na nudličky nakrájíme dobře oprané listy hlávkového salátu. Nasucho opražíme mandlové lupínky.
  • 2
    Do hlubší nádoby s velmi horkou vodou namočíme na 10 minut sušené rýžové nudle. Když změknou, slijeme je, dáme do mísy a přidáme rybí omáčku s rýžovým octem, hnědým třtinovým cukrem a 2 lžícemi dezertního čínského rýžového vína. Přidáme 3 lžíce nasekaného koriandru, vše dobře promícháme a odstavíme.
  • 3
    Ve wok pánvi na rozehřátém oleji restujeme 3 minuty za stálého míchání jarní cibulky s česnekem, chilli papričkou a zázvorem. Když cibulka změkne, přidáme růžičky brokolice a smažíme, až směs dostane jasnou zelenou barvu. Pak přidáme slité kukuřičné paličky s houbami a při vysoké teplotě stále mícháme. Přilijeme zbylé víno s rýžovým octem a sojovou omáčkou a ještě minutu smažíme. Nakonec přidáme nudlovou směs, vše dobře promícháme a odstavíme.
  • 4
    Na talíře rozdělíme salátové nudličky, na které navršíme nudlovou směs.
  • 5
    Salát servírujeme posypaný praženými mandlovými lupínky a zbytkem sekaného koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.