Salát z brokolice s rýžovými nudlemi, mandlemi a zázvorem
40 min.
Ingredience
- 10kusůShiitake houby
- 5lžicKoriandr čerstvý
- 1lžíceZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyCibulka jarní
- 500gramůBrokolice
- 1kusSalát hlávkový
- 120gramůMandle plátky
- 100gramůNudle rýžové
- 2lžíceOmáčka rybí
- 4lžíceOcet rýžový
- 1lžičkaCukr třtinový
- 5lžicVíno rýžové čínské
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 200gramůKukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
18 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na 15 minut namočíme do horké vody sušené houby shiitake, pak je slijeme a nakrájíme na plátky. Mezitím nasekáme čerstvý koriandr, nastrouháme čerstvý zázvor a nadrobno nasekáme chilli papričku, oloupaný česnek a jarní cibulku. Brokolici rozebereme na růžičky, které zbavíme stonků a na nudličky nakrájíme dobře oprané listy hlávkového salátu. Nasucho opražíme mandlové lupínky.
- 2Do hlubší nádoby s velmi horkou vodou namočíme na 10 minut sušené rýžové nudle. Když změknou, slijeme je, dáme do mísy a přidáme rybí omáčku s rýžovým octem, hnědým třtinovým cukrem a 2 lžícemi dezertního čínského rýžového vína. Přidáme 3 lžíce nasekaného koriandru, vše dobře promícháme a odstavíme.
- 3Ve wok pánvi na rozehřátém oleji restujeme 3 minuty za stálého míchání jarní cibulky s česnekem, chilli papričkou a zázvorem. Když cibulka změkne, přidáme růžičky brokolice a smažíme, až směs dostane jasnou zelenou barvu. Pak přidáme slité kukuřičné paličky s houbami a při vysoké teplotě stále mícháme. Přilijeme zbylé víno s rýžovým octem a sojovou omáčkou a ještě minutu smažíme. Nakonec přidáme nudlovou směs, vše dobře promícháme a odstavíme.
- 4Na talíře rozdělíme salátové nudličky, na které navršíme nudlovou směs.
- 5Salát servírujeme posypaný praženými mandlovými lupínky a zbytkem sekaného koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.