Salát z bulguru s rajčaty a rukolou

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
17 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bulgur v hrnci zalijeme vroucím vývarem a pod pokličkou necháme stát 30 minut.
  • 2
    Omytá rajčata zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme na kostky. Bílou část jarních cibulek nakrájíme na kolečka.
  • 3
    Příprava zálivky: Oloupaný zázvor nakrájíme na kostičky a smícháme s hořčicí, octem, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem.
  • 4
    Nakrájená rajčata a cibulky vmícháme do bulguru, přilijeme připravenou zálivku a vše promícháme.
  • 5
    Salát rozdělíme na talíře, ozdobíme kuličkami růžového pepře a posypeme omytou rukolou.
  • 6
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.