Salát z bulguru s rajčaty a rukolou
20 min.
Ingredience
- Salát
- 300gramůBulgur
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyCibulka jarní
- 500gramůRajčata
- 1hrstRukola
- 1lžičkaPepř růžový celý
- Zálivka
- 15gramůZázvor celý
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaOcet jablečný
- 1lžíceOlej řepkový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
17 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Bulgur v hrnci zalijeme vroucím vývarem a pod pokličkou necháme stát 30 minut.
- 2Omytá rajčata zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme na kostky. Bílou část jarních cibulek nakrájíme na kolečka.
- 3Příprava zálivky: Oloupaný zázvor nakrájíme na kostičky a smícháme s hořčicí, octem, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem.
- 4Nakrájená rajčata a cibulky vmícháme do bulguru, přilijeme připravenou zálivku a vše promícháme.
- 5Salát rozdělíme na talíře, ozdobíme kuličkami růžového pepře a posypeme omytou rukolou.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.