Salát z čekanky a zázvoru
25 min.
Ingredience
- Na salát
- 3kusyČekanka
- 2centilitrySherry brandy
- 2lžíceRozinky tmavé
- 100gramůAnanas
- 100gramůHroznové víno
- Na zálivku
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2lžíceMajonéza
- 1lžíceZázvor celý
- 2lžíceKokosové mléko
- 1lžičkaKari koření
- 1špetkaPepř cayenský
- 3lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceKokos strouhaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Čekankové puky omyjeme vodou a odlámeme uvadlé listy. Necháme okapat a pak pokrájíme na nudličky široké asi 1 centimetr.
- 2Do misky vlijeme sherry a vsypeme do něho rozinky a necháme v něm nabobtnat.
- 3Opláchnutý ananas nakrájíme na plátky. Omyjeme hroznové víno, přepůlíme jednotlivé bobule na polovinu a vybereme z nich semínka. Ve větší míse promícháme nudličky z čekankových puků, plátky ananasu, hroznové víno a rozinky.
- 4V misce připravíme zálivku. Zakysanou smetanu rozmícháme s majonézou, nastrouhaným zázvorem, kokosovým mlékem a citronovou šťávou. Posypeme kari koření a cayenským pepřem. Dobře promícháme a prošleháme.
- 5Čekankovou směs zalijeme zálivkou a navrch ještě posypeme strouhaným kokosem, který jsme předtím lehce opražili na pánvi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.