Salát z čekanky a zázvoru

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čekankové puky omyjeme vodou a odlámeme uvadlé listy. Necháme okapat a pak pokrájíme na nudličky široké asi 1 centimetr.
  • 2
    Do misky vlijeme sherry a vsypeme do něho rozinky a necháme v něm nabobtnat.
  • 3
    Opláchnutý ananas nakrájíme na plátky. Omyjeme hroznové víno, přepůlíme jednotlivé bobule na polovinu a vybereme z nich semínka. Ve větší míse promícháme nudličky z čekankových puků, plátky ananasu, hroznové víno a rozinky.
  • 4
    V misce připravíme zálivku. Zakysanou smetanu rozmícháme s majonézou, nastrouhaným zázvorem, kokosovým mlékem a citronovou šťávou. Posypeme kari koření a cayenským pepřem. Dobře promícháme a prošleháme.
  • 5
    Čekankovou směs zalijeme zálivkou a navrch ještě posypeme strouhaným kokosem, který jsme předtím lehce opražili na pánvi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.