Salát z čekanky, kapií a cibulek
35 min.
Ingredience
- 800gramůČekanka
- 60gramůBílá cibulka
- 180gramůKapie
- 2kusyVejce slepičí
- 400mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- Na zálivku
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej olivový
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
7 g
Cukr
262 mg
Postup přípravy
- 1Puky čekanky očistíme, nakrájíme na proužky, osolíme a necháme v míse alespoň 15 minut pustit šťávu, kterou vylijeme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Cibulky vyjmeme z nálevu a rozčtvrtíme, kapie pokrájíme na nudličky. Zálivku připravíme smícháním oleje, citronové šťávy, soli a pepře.
- 2K čekance přimícháme cibulky, kapie a přelijeme zálivkou. Podáváme zdobené dílky vajec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.