Salát z čekanky s křenem
30 min.
Ingredience
- 800gramůČekanka
- 2kusyJablka
- 40gramůKřen
- 60lžicCitronová šťáva
- 0,25lžičkaSůl
- Na zálivku
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 0,25špetkaSůl
- 1lžícePepř černý mletý
- 0,25lžičkaOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Puky čekanky očistíme, nakrájíme na proužky, osolíme a necháme v míse alespoň 15 minut pustit šťávu, kterou vylijeme. Mezitím oloupeme jablka, vykrojíme jádřince, pokrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou. Očištěný křen jemně nastrouháme. Na zálivku smícháme citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a cukr.
- 2K čekance přimícháme jablka s křenem, přelijeme zálivkou, promícháme a necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.