Salát z čekanky s paprikou a klobásou
25 min.
Ingredience
- 200gramůPaprika červená
- 200gramůKlobása Chorizo
- 300mililitrůVoda pitná
- 400gramůČekanka
- 150gramůCuketa
- 100gramůCibulka jarní
- 60gramůKoriandr čerstvý
- 5gramůKoriandr mletý
- 90mililitrůOlej olivový extra panenský
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5mililitrůTabasco
- 8gramůSůl
- 10gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
42 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Klobásu zalijeme vodou a 10 minut povaříme. Scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na kolečka. Papriky zbavíme jádřinců a spolu s čekankou pokrájíme na proužky. Jarní cibulku a lístky koriandru posekáme na jemno. Cuketu omyjeme a rozkrájíme na menší hranolky.
- 2Zeleninu s klobásou vsypeme do mísy a promícháme. V misce smícháme olej, citronovou šťávu, mletý koriandr, tabasco, sůla a cukr, salát v míse zalijeme. Před podáváním vychladíme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.