Salát z celeru s jablky a lískovými ořechy
15 min.

Ingredience
- 300gramůCeler bulvový
- 300gramůJablka
- 80gramůOřechy lískové
- 120gramůZakysaná smetana
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 80gramůMajonéza
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
45 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme a vykrojíme jádřince. Syrový celer očistíme, oloupeme a spolu s jablky nastrouháme nahrubo a v míse zakapeme citronovou šťávou. Oříšky najemno nasekáme. Zálivku připravíme smícháním majonézy se smetanou, solí, pepřem a cukrem.
- 2Do mísy k celeru přidáme oříšky, zálivku, promícháme a před podáváním necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.