Salát z černé ředkve a tvarohu
30 min.
Ingredience
- 200gramůŘedkev
- 100gramůMrkev kořen
- 200gramůTvaroh měkký
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 4gramySůl
- 30gramůPažitka
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 6krajícůChléb celozrnný pšenično-žitný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
946 mg
Postup přípravy
- 1Ředkev omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme v míse změknout. Mezitím oloupeme mrkev a nastrouháme na jemném struhadle, pokapeme citronem. Měkký tvaroh utřeme se smetanou a solí, vmícháme nasekanou pažitku. Změklou ředkev smícháme s mrkví a utřeným tvarohem, podáváme s celozrnným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.