Salát z černého kořene s holandskou omáčkou s kmínem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
46 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
289 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme vodu a přidáme k ní ocet. Omyjeme černý kořen, oloupeme ho a vložíme do octové vody. Pokrájíme na kousky, do vody přidáme máslo, citronovou šťávu, sůl a cukr. Vaříme asi 10 minut a potom necháme zchladnout.
  • 2
    Připravíme omáčku. Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, pak pánev odstavíme ze sporáku a slijeme tak, aby usazeniny z másla zůstaly na dně.
  • 3
    Do malého hrníčku vlijeme víno a ocet, přidáme kmín. Postavíme na plotnu a vaříme, dokud se tekutina v hrníčku ze dvou třetin neodpaří.
  • 4
    Do nerezové misky vyklepneme žloutky. Opepříme černým a cayenským pepřem, osolíme. Na plotně ohřejeme vodu, jakmile je vroucí, vložíme do hrnce nerezovou misku se žloutky a na vodní lázni je šleháme v krém.
  • 5
    Vývar s kmínem scedíme přes síto a pak ho přidáváme ke žloutkovému krému a postupně ho do něj zašleháme, dokud krém nezhoustne.
  • 6
    Potom do krému postupně vešleháme i tekuté máslo a přidáme nadrobno nasekanou petrželku.
  • 7
    Na talíř naservírujeme uvařený černý kořen a zalijeme ho omáčkou. Necháme salát odležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.