Salát z červené a cukrové řepy
60 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceBalsamico ocet
- 10gramůKmín celý
- 150gramůČervená řepa
- 100gramůŘepa žlutá
- 100gramůŠunka parmská
- 200gramůMozzarella
- 100gramůSalát ledový
- 20gramůKopr čerstvý
- Zálivka
- 1decilitrOlej olivový
- 1lžíceOcet malinový
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Červenou a cukrovou řepu omyjeme a dáme vařit do hrnce a vodou, octem a kmínem. Vaříme přibližně 40 minut. Uvařené a vychladlé řepy oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Na připravené talíře položíme 1 list salátu, na něj 2 kolečka červené a 2 kolečka bílé řepy, 2 tenké plátky šunky, přiložíme na tenké plátky nakrájený sýr, zalijeme zálivkou, posypeme drobně nasekaným koprem a servírujeme.
- 2Zálivka: olej vylijeme do mísy, přidáme ocet, cukr, podle chuti pepř a dobře rozšleháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.