Salát z červené řepy a hroznů

60 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
26 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu dobře omyjeme, pokapeme olejem, posypeme kmínem, zabalíme do alobalu, položíme na plech, který vložíme do předehřáté trouby, kde řepu pečeme asi 40 minut. Upečenou a vychladlou řepu oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy, kam přidáme oloupaný, na malé kostičky nakrájený celer, omyté a na půlky nakrájené hroznové víno, promícháme a necháme chvilku odpočinout.
  • 2
    Zálivka: olej vylijeme do misky, přidáme citronovou a pomerančovou šťávu, med, podle chuti pepř, vše dobře rozšleháme a zalijeme salát. Už zálivkou přelitý salát posypeme drobně nasekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.