Salát z červené řepy a hroznů
60 min.
Ingredience
- 300gramůČervená řepa
- 1lžíceKmín celý
- 100gramůCeler bulvový
- 500gramůHroznové víno
- 1lžíceKopr čerstvý
- Zálivka
- 1lžíceMed včelí
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
26 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu dobře omyjeme, pokapeme olejem, posypeme kmínem, zabalíme do alobalu, položíme na plech, který vložíme do předehřáté trouby, kde řepu pečeme asi 40 minut. Upečenou a vychladlou řepu oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy, kam přidáme oloupaný, na malé kostičky nakrájený celer, omyté a na půlky nakrájené hroznové víno, promícháme a necháme chvilku odpočinout.
- 2Zálivka: olej vylijeme do misky, přidáme citronovou a pomerančovou šťávu, med, podle chuti pepř, vše dobře rozšleháme a zalijeme salát. Už zálivkou přelitý salát posypeme drobně nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.