Salát z červené řepy a piniových oříšků
30 min.
Ingredience
- 200gramůSalát Polníček
- 2kusyCibule
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusČervená řepa
- 50gramůOříšky piniové
- 1kusPažitka
- Zálivka
- 2lžíceOlej z vlašských ořechů
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžíceHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Polníček omyjeme a osušíme. V misce smícháme olej z vlašských ořechů, arašídový olej, dijonskou hořčici, osolíme a připravenou zálivku odložíme stranou.
- 2Cibuli očistíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej, cibulové proužky zaprášíme hladkou moukou a opečeme je na pánvi dokřupava. Proužky vyjmeme a odložíme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
- 3Řepu omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Ve vyšší vrstvě oleje je osmažíme dokřupava. Poté vyjmeme z pánve a odložíme na kuchyňský papír.
- 4Na připravené talíře dáme polníček, na který rozložíme cibulové proužky, plátky červené řepy, vše zalijeme připravenou zálivkou a posypeme piniovými oříšky a pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.