Salát z červené řepy a piniových oříšků

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polníček omyjeme a osušíme. V misce smícháme olej z vlašských ořechů, arašídový olej, dijonskou hořčici, osolíme a připravenou zálivku odložíme stranou.
  • 2
    Cibuli očistíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej, cibulové proužky zaprášíme hladkou moukou a opečeme je na pánvi dokřupava. Proužky vyjmeme a odložíme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
  • 3
    Řepu omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Ve vyšší vrstvě oleje je osmažíme dokřupava. Poté vyjmeme z pánve a odložíme na kuchyňský papír.
  • 4
    Na připravené talíře dáme polníček, na který rozložíme cibulové proužky, plátky červené řepy, vše zalijeme připravenou zálivkou a posypeme piniovými oříšky a pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.