Salát z červené řepy a smetanovým krémem
75 min.
Ingredience
- 600gramůČervená řepa
- 2litryVoda pitná
- 200gramůCeler bulvový
- 3mililitryCitronová šťáva
- 6mililitrůPomerančová šťáva
- 200gramůOřechy lískové
- Na zálivku
- 300gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůKřenová pasta - Krenex
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
50 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
10 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Důkladně očištěnou řepu omyjeme, podle velikosti povaříme přibližně 30 minut, scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky. Celer očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle, spolu s řepou vložíme do misky, pokapeme citrónovou a pomerančovou šťávou, přimícháme také nahrubo nasekané oříšky.
- 2Smetanu smícháme s jemně Krenexem, solí, pepřem a zalijeme zeleninu v misce. Důkladně promícháme, necháme odležet 30 minut v lednici.
- 3Hotový salát podáváme na jednotlivých talířích, anebo v salátových mističkách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.