Salát z červené řepy a uzenou rybou
50 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 300gramůČervená řepa
- 150gramůMakrela uzená
- 0,05decilitrOcet ze šampaňského - Balsamic
- 100gramůOmáčka tatarská
- 100gramůJogurt bílý
- 20gramůKřen
- 1decilitrOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůSalát ledový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou uvaříme umytou řepu doměkka přibližně 30 minut, podle velikosti řepy. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostky.
- 2Rybu rozebereme, vyndáme kosti, nakrájíme na tenké plátky, pokapeme octem a dáme do mísy, kam přidáme kostky červené řepy, na tenké proužky nakrájený ledový salát a zalijeme zálivkou.
- 3Zálivka: Do misky vylijeme jogurt, tatarskou omáčku, nastrouhaný křen, ocet, olej, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme připravenou směs v míse.
- 4Připravený salát promícháme a porcujeme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.