Salát z červené řepy pikantní
60 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 1kilogramČervená řepa
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 50gramůJablka
- 300gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2lžíceHořčice
- 80gramůKřen
- 200gramůCukr krupice
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
7 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, vložíme umytou, ale neoloupanou řepu, vaříme přibližně 30 minut. Uvařenou vyndáme z hrnce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na menši kostky, které dáme do mísy.
- 2Hlávkové zelí nakrouháme, v osolené vodě uvaříme, scedíme, vysypeme do mísy k řepě. Jablka oloupeme, nakrájíme také na kostky, přidáme do mísy, následovně vložíme hořčici, jemně nastrouhaný křen, vsypeme cukr, nastrouhaný sýr, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme.
- 3Salát podáváme hned, ale můžeme ho také naložit do skleniček, které zavíčkujeme a uskladníme na chladném místě k použití podle potřeby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.