Salát z červené řepy s avokádem
50 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 300gramůČervená řepa
- 100gramůSlanina vepřová
- 200gramůSýr kozí
- 3kusyAvokádo
- 1lžíceOlej olivový
- 100gramůSalát ledový
- Zálivka
- 1decilitrOlej olivový
- 3lžíceOcet vinný červený
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceCukr moučkový
- 100gramůOlivy nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
64 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
13 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu očistíme, nakrájíme na kostky a v osolené a octové vodě uvaříme. Měkkou řepu scedíme a vysypeme do mísy. Na pánvi osmažíme na kostky nakrájenou slaninu, vyndáme z pánve a přidáme k řepě do mísy. Avokádo nakrájíme na plátky, přisypeme do mísy, přimícháme úhledně nasekaný ledový salát, na širší kolečka nakrájené olivy, podle chuti pepř, zalijeme zálivkou, dobře promícháme a porcujeme na talíře. Každý talíř ještě posypeme na kostky nakrájeným kozím sýrem.
- 2Zálivka: do misky nalijeme olej, ocet, cukr a vše šlehací metličkou dobře rozšleháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.