Salát z červené řepy s octem a křenem
55 min.
Ingredience
- 500gramůČervená řepa
- 50gramůKřen
- 1,5decilitryVoda pitná
- 0,2decilitrOcet kvasný lihový
- 2kusyCukr kostkový
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Červenou řepu očistíme, omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Poté oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme na kaši, ochutíme solí a přidáme najemno postrouhaný křen. Důkladně promícháme.
- 2Vodu smícháme s octem a cukrem, převaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme řepu a rozdělíme do sklenic.
- 3Uzavřeme a uložíme v temné a studené místnosti. Necháme odležet 2-3 dny a poté podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 13. 10. 2015
Salát z červené řepy s octem a křenem
Občas salát z červené řepy dělávám, dochucuji na sladkokyselo. Každý si dochutí podle sebe. Do nálevu se může přidat povařit trochu fenyklu - semínek a pak scedit. Místo čerstvého křenu se dá použít krenex, ale čerstvý je nejlepší. Takto připravený salát se dá i sterilovat. A nechat ho 2 - 3 dny odležet....to u nás nevydržíme😁 Doporučuji vyzkoušet😉