Salát z červené řepy s ovocem

180 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu omyjeme a uvaříme do měkka v osolené vodě. Poté ji oloupeme a necháme vychladnout. Oloupanou cibuli drobně rozsekáme, vložíme do mísy, osolíme a pokapeme 1/2 lžičkou citronové šťávy. Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme k cibuli, následně nastrouhanou řepu, vše zlehka promícháme.
  • 2
    Jogurt s majonézou promícháme, osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli koření. Pomeranče řádně omyjeme, osušíme. Z jednoho nastrouháme kůru, vymačkáme šťávu a obojí vmícháme do salátu, ten vložíme do mísy a necháme hodinu v chladničce.
  • 3
    Druhý neoloupaný pomeranč nakrájíme na plátky, vyjmeme jadérka, poté nakrájíme na čtvrtiny a obložíme jím okraj mísy se salátem, do jejíhož středu umístíme čtvrtky pomeranče, ozdobíme bylinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.