Salát z červené řepy s tatarskou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 600gramůČervená řepa
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 3lžíceVoda pitná
- 100gramůOmáčka tatarská
- 0,25kusKřen
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Omytou červenou řepu zalijeme vařící vodou a uvaříme doměkka. Potom řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Připravíme zálivku z vody, octa, cukru a soli, nalijeme ji na řepu a přidáme několik koleček křenu. Necháme asi půl dne v chladu proležet.
- 3Před podáváním rozdělíme salát na talířky a přelijeme tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.