Salát z červeného zelí
20 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 1300gramůZelí hlávkové červené
- 30gramůSůl
- 50gramůCukr krupice
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 50mililitrůOlej stolní
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
112 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové zelí zbavíme zvadlých listů, opláchneme, překrojíme na půl a vykrojíme košťál.
- 2Zelí nakrájíme na nudličky, spaříme je ve vařící vodě, scedíme a dáme do mísy.
- 3Z vody, octa, oleje, cukru a soli připravíme zálivku, krátce ji převaříme a necháme vychladnout. Připravené zelí zálivkou zalijeme, salát promícháme a necháme vychladit.
- 4Salát z červeného zelí podáváme na talířku nebo ve skleněné misce jako doplněk různých pokrmů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.