Salát z červeného zelí

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
112 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkové zelí zbavíme zvadlých listů, opláchneme, překrojíme na půl a vykrojíme košťál.
  • 2
    Zelí nakrájíme na nudličky, spaříme je ve vařící vodě, scedíme a dáme do mísy.
  • 3
    Z vody, octa, oleje, cukru a soli připravíme zálivku, krátce ji převaříme a necháme vychladnout. Připravené zelí zálivkou zalijeme, salát promícháme a necháme vychladit.
  • 4
    Salát z červeného zelí podáváme na talířku nebo ve skleněné misce jako doplněk různých pokrmů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.