Salát z červeného zelí s fenyklem
20 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové červené
- 1kusCibule červená
- 200gramůČervená řepa
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- Zálivka
- 100gramůChutney mangové
- 80gramůMajonéza
- 60mililitrůMléko kefírové
- 1lžičkaGaram masala
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
74 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Červené zelí omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Červenou cibuli omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Fenykl nakrájíme na tenké plátky.
- 2Všechny druhy zeleniny smícháme ve velké salátové míse, osolíme a opepříme.
- 3Zálivku si připravíme tak, že smícháme mangové čatní, majonézu, kefír a garam masala, dochutíme solí.
- 4Zelný salát přelijeme připravenou zálivkou, vše důkladně promícháme a podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.