Salát z chřestu a lososa
45 min.
Ingredience
- 600gramůLosos - filety
- 30gramůCeler řapíkatý
- 200gramůSalát kadeřavý
- 30mililitrůOlej rostlinný
- Na chřest
- 220gramůChřest zelený
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Na zálivku
- 400gramůMango
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaHořčice Bornier - hrubozrnná
- 20mililitrůOuzo - Metaxa Brandy
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 0,5lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Salát opláchneme a necháme okapat, pažitku nasekáme najemno. Chřest oloupeme, nakrájíme na kousky, ve vroucí osolené vodě vaříme zhruba 5 minut, poté přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Z filetů lososa odstraníme kůži a rybu nakrájíme na kousky. Mango vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Jeden řapík celeru opláchneme, oloupeme a nakrájíme najemno.
- 2Lososa osmažíme na oleji dozlatova. Poté necháme rybu okapat.
- 3Mango se smetanou, hořčicí, pažitkou, pepřem, solí a ouzem rozmixujeme dohladka. Opatrně smícháme okapanou rybu, celer, chřest a přelijeme zálivkou. Vše vložíme do mísy, kterou jsme vyložili listy salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.