Salát z chřestu a pomerančů

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
119 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Spodní třetinu chřestu oloupeme a chřest nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 4 cm. Opékáme je na pánvi na slunečnicovém oleji za častého míchání asi 5 minut. Zalijeme pomerančovou šťávou a vínem, osolíme, opepříme a chvíli zvolna podusíme. Necháme vychladnout.
  • 2
    Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky. Šťávu zachytíme a smícháme ji s hroznovým olejem, solí a pepřem.
  • 3
    Chřest promícháme s dílky pomerančů, pokapeme zálivkou a posypeme omytou řeřichou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.