Salát z chřestu a pomerančů
30 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 3lžícePomerančová šťáva
- 3lžíceVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyPomeranče
- 1hrstŘeřicha
- 2lžíceOlej hroznový
- 1000gramůChřest zelený
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
119 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Spodní třetinu chřestu oloupeme a chřest nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 4 cm. Opékáme je na pánvi na slunečnicovém oleji za častého míchání asi 5 minut. Zalijeme pomerančovou šťávou a vínem, osolíme, opepříme a chvíli zvolna podusíme. Necháme vychladnout.
- 2Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky. Šťávu zachytíme a smícháme ji s hroznovým olejem, solí a pepřem.
- 3Chřest promícháme s dílky pomerančů, pokapeme zálivkou a posypeme omytou řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.