Salát z čínského zelí ostrý
14 min.
Ingredience
- Na dresink
- 3lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžíceOcet rýžový
- 2kusyArašídy
- 2lžíceOmáčka sójová
- 10gramůCukr krupice
- 2kusyZázvor nakládaný
- 2lžíceSezam - semena
- Na salát
- 1kusŘedkev bílá
- 1kusMrkev kořen
- 1kusZelí čínské
- 1kusZelí hlávkové červené
- 2kusyCibule
- 100gramůHrachové lusky
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 20gramůRozinky tmavé
- 20gramůMandle
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Bílou ředkev a mrkev nastrouháme na struhadle na tenké proužky. Obojí vložíme do mísy. Na nudličky pokrájíme polovinu hlávky čínského zelí a čtvrtinu hlávky červeného zelí. Na dlouhé tenké proužky rozporcujeme také cibuli. Hrachové lusky pokrájíme podélně, špenát na nudličky, rozinky necháme vcelku a nesolené mandle nasekáme na drobnější kousky. Všechno postupně přidáváme k ředkvi a mrkvi v míse a opatrně mícháme.
- 2Teď vyrobíme dresink. Na větší pánvi během 2-3 minut opražíme sezamová semínka. Průběžně mícháme, aby se nepřipalovala. Přidáme k nim nastrouhaný zázvor, a to čerstvý nebo nakládaný. Posypeme lžící cukru, zalijeme rýžovým vínem a rýžovým octem. Přisypeme ještě arašídy, zakápneme sojovou omáčkou. Lehce promícháme a jakmile odstavíme pánev z plotny, polijeme takto vyrobeným dresinkem salát. Smícháme a rozdělíme do misek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.