Salát z čínského zelí ostrý

14 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílou ředkev a mrkev nastrouháme na struhadle na tenké proužky. Obojí vložíme do mísy. Na nudličky pokrájíme polovinu hlávky čínského zelí a čtvrtinu hlávky červeného zelí. Na dlouhé tenké proužky rozporcujeme také cibuli. Hrachové lusky pokrájíme podélně, špenát na nudličky, rozinky necháme vcelku a nesolené mandle nasekáme na drobnější kousky. Všechno postupně přidáváme k ředkvi a mrkvi v míse a opatrně mícháme.
  • 2
    Teď vyrobíme dresink. Na větší pánvi během 2-3 minut opražíme sezamová semínka. Průběžně mícháme, aby se nepřipalovala. Přidáme k nim nastrouhaný zázvor, a to čerstvý nebo nakládaný. Posypeme lžící cukru, zalijeme rýžovým vínem a rýžovým octem. Přisypeme ještě arašídy, zakápneme sojovou omáčkou. Lehce promícháme a jakmile odstavíme pánev z plotny, polijeme takto vyrobeným dresinkem salát. Smícháme a rozdělíme do misek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.