Salát z čínského zelí s krůtím masem na zázvoru

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
22 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na marinádu smícháme šťávu z limetky, dvě lžíce sójové omáčky, dvě lžíce sezamového oleje a polovinu jemně nastrouhaného zázvoru.
  • 2
    Krůtí řízky nakrájíme na 2 cm široké proužky, vložíme do marinády, dobře promícháme, aby se maso obalilo a necháme minimálně půl hodiny marinovat.
  • 3
    Ze zelí odstraníme vnější listy, rozkrojíme a vyjmeme košťál. Nakrájíme na velmi tenké proužky. Opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Jarní cibulky nakrájíme na jemné kroužky. Kompotované mandarinky necháme okapat, šťávu si ponecháme.
  • 4
    Na dresink smícháme šťávu z poloviny limetky, pět lžic sezamového oleje, špetku soli, lžičku mandarinkové šťávy a zbývající zázvor.
  • 5
    Zelí, cibulku a mandarinky dáme do mísy. Přelijeme dresinkem a promícháme. Rozdělíme na čtyři talíře. Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a zprudka upečeme na lžíci rozpáleného sezamového oleje dokřupava. Horké maso rozdělíme na salát a ozdobíme cibulkou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.