Salát z čínského zelí s krůtím masem na zázvoru
40 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 500gramůZelí čínské
- 1kusLimetka
- 1špetkaSůl
- 600gramůKrůtí prsa
- 7lžicOlej sezamový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 200gramůKompot mandarinkový
- 20gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
22 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme šťávu z limetky, dvě lžíce sójové omáčky, dvě lžíce sezamového oleje a polovinu jemně nastrouhaného zázvoru.
- 2Krůtí řízky nakrájíme na 2 cm široké proužky, vložíme do marinády, dobře promícháme, aby se maso obalilo a necháme minimálně půl hodiny marinovat.
- 3Ze zelí odstraníme vnější listy, rozkrojíme a vyjmeme košťál. Nakrájíme na velmi tenké proužky. Opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Jarní cibulky nakrájíme na jemné kroužky. Kompotované mandarinky necháme okapat, šťávu si ponecháme.
- 4Na dresink smícháme šťávu z poloviny limetky, pět lžic sezamového oleje, špetku soli, lžičku mandarinkové šťávy a zbývající zázvor.
- 5Zelí, cibulku a mandarinky dáme do mísy. Přelijeme dresinkem a promícháme. Rozdělíme na čtyři talíře. Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a zprudka upečeme na lžíci rozpáleného sezamového oleje dokřupava. Horké maso rozdělíme na salát a ozdobíme cibulkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.