Salát z fazolek s chřestem
40 min.
Ingredience
- 200gramůRajčata
- 120gramůOkurka salátová
- 120gramůChřest bílý
- 120gramůHrášek
- 100gramůKvěták
- 1kusSalát hlávkový
- 100gramůZakysaná smetana
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 120gramůFazolové lusky zelené
- 150gramůMajonéza
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
35 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Fazolky očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a uvaříme do měkka. Očištěný květák rozebereme na malé růžičky, vložíme do vroucí vody a vaříme také do měkka. Chřest očistíme, pokrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a vaříme do měkka. Salát rozebereme na listy, opláchneme, rozkrájíme na proužky. Rajčata a okurky krájíme na tenká kolečka. Hrášek prolijeme studenou vodou. Zálivku připravíme smícháním smetany s majonézou, solí a pepřem.
- 2Zeleninu necháme okapat, promícháme se zálivkou, před podáváním dáme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.