Salát z fazolí a rostbífu
25 min.
Ingredience
- 400gramůFazolové lusky zelené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceDýňová semínka
- 1kusCibule
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceOlej dýňový
- 100gramůRostbíf
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Fazolky vyloupeme z lusků a omyjeme v sítu pod studenou vodou. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a fazolky v ní pod pokličkou 10 minut vaříme.
- 2Dýňová semínka nasekáme nahrubo. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a v misce ji smícháme s octem a oběma druhy oleje, podle chuti přidáme pepř a sůl, přisypeme dýňová semínka a důkladně promícháme.
- 3Uvařené fazolky slijeme, necháme je v sítu okapat, pak obalíme v zálivce a dáme vychladnout.
- 4Rostbíf nakrájíme na nudličky, smícháme ho s vychladlými fazolkami, salát rozdělíme na talíře nebo do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.