Salát z fazolí, čočky a žampionů
31 min.
Ingredience
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 400mililitrůVoda pitná
- 400gramůFazole červené sterilované
- 400gramůFazole cannellini
- 500gramůČočka sterilovaná
- 350gramůArtyčoky sterilované
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůCibulka jarní
- 200gramůSalát hlávkový
- Na zálivku
- 250gramůJogurt bílý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 12,5lžičekHořčice Dijonská
- 20gramůBazalka
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
6 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
21 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a pokrájené fazolky vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 6 minut. Poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Čočku, fazole a artyčoky slijeme a necháme okapat. Artyčoky nakrájíme na čtvrtky. Žampiony a cibulky čistíme a nakrájíme na plátky, bazalku obereme na lístky, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat.
- 2V misce promícháme jogurt, citronovou šťávu, sůl, pepř a hořčici dohladka.
- 3Fazole, čočku, artyčoky, žampiony a bazalku promícháme se zálivkou a servírujeme na listech salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.