Salát z fazolových lusků s olivami
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 400gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůOlivy nakládané
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 100gramůSýr balkánský
- 2kusyCitrony
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Mladé fazolové lusky očistíme, omyjeme a uvaříme je ve slané vodě doměkka. Uvařené scedíme a celé dáme do mísy. Přidáme k nim olivy (bez pecek), které pokrájíme na kolečka a některé necháme vcelku.
- 2Ještě k luskám přidáme cibuli nakrájenou na tenká kolečka, olivový olej, sůl a pepř podle chuti a citronovou šťávu.
- 3Lehce promícháme a dáme do chladničky asi na 2 hodiny.
- 4Při servírování každou porci posypeme nastrouhaným balkánským sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.