Salát z hlávkového salátu s kysaným mlékem
10 min.
Ingredience
- 650gramůSalát hlávkový
- 1decilitrZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5decilitrůMléko acidofilní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
875 mg
Postup přípravy
- 1Hlávkový salát očistíme od poškozených listů, několikrát propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na tenké pásky.
- 2Kyselé mléko smícháme se sladkou smetanou, dobře dochutíme solí, pepřem.
- 3Připravený salát rozdělíme podle porcí do salátových misek. Každou porci přelijeme připravenou zálivku z kyselého mléka a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.